Potrebujeme: 30 kvetov bazy, 1 liter vody, 750 g kryštálového cukru, 1 lyžičku kyseliny citrónovej.
Bazu nazbierame a umyjeme.
Hrubé stonky odstrihneme, aby nebol sirup horký.
Zalejeme prevarenou vodou a necháme 24 hodín odstáť.
Potom cez plienku odvar precedíme.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEf6EElFSAc6oB7tlmUpohFTx21ozqd7hG8zSZ3wLAzoVhadBZim3vuZiXeb1_HVhGVPyfbpaCXY8PBGV3NSRsL4wwin0HQ0ZPVlBAWF4UDy4BQIl3SayHQwG0XOLnr8f2Ii8cESuCGg/s320/IMG_20160611_181128.jpg)
Pridáme cukor. Podľa chuti možno viac.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihX8yD2jYA8KrwBH4f3Efv7Dagor-Z0bLyofr_z9974pf247P-s1OHPsQbVagj-T1YU7EjXg_P2vnTXHSr6kPGT6Yd5iEeywK5-TUxCLuE463UWkDIL1EVJTD8s5pzpMWGUaMKyl17uQ/s320/IMG_20160611_181226.jpg)
Pridáme kyselinu citrónovú podľa chuti.
A necháme zohriať a roztopiť.
Teplý sirup nalejeme do fliaš a zatvoríme ešte teplé.
Z dvoch litrov vody vyjdu 4 fľaše sirupu.
Dobrú chuť.
Autor:
www.annahvizdakova.sk
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára